USA

Prom 2014!

For 2 uker siden var det prom! 

Det var utrolig gøy, men ikke helt som man ser i filmer. Noen dro den helt ut og kjøpte kjole for flere tusen, fikk neglene, sminka og håret ordnet i salong. Jeg gjorde ikke det, men gjorde meg klar med vennene mine! Vi hadde rundt 5 timer, og likevel så stresset jeg den siste halvtimen med å bli klar haha. Temaet for from var "New York, New York" så de hadde pyntet hallen downtown for å se ut som NY. Etterpå dro vi på afterprom, som var utrolig gøy! Tror det var bedre enn selve dansen, spesielt når de i usa ikke danser, men "grinding" er veeldig populært.  

Her er de obligatoriske "pose og smil i en halvtime" bildene. Vi spiste middag som Nathan og Roberto lagde, og det var sikkert 10 forskjellige retter. Fantastisk! 


#utveksling

HAWAII

Jeg var i Hawaii den 15-22 Februar og det var FANTASTISK. Jeg vil gå så langt å si at det var den beste uken av utvekslingsåret. Jeg reiste med BeloUSA med 55 andre utvekslingsstudenter fra hele USA, og det var virkelig et paradis der. Vi var på Oahu og bodde på Waikiki. Vi reiste rundt hele øya, og det var utrolig fint, som på film. Det var rundt 25-28 grader der, stor forskjell fra Iowa med nesten -20! De første to dgene regnet det og alle var sååå sure fordi været skulle være dårig hele uka, MEN det ble superfint vær! Jeg orker ikke å skrive dag-for-dag hva vi gjorde, men jeg legger ut bilder! Jeg er nok verdens lateste person (som alle som kjenner meg nok vet allerede, hehe) så jeg tok bare med meg kameraet to eller tre dager.. Jeg fikk tatt endel fine bilder uansett! Jeg annbefaler alle som har mulighet til å dra til hawaii, det er så fint. Når vi var der så var det 11 timers tidsforskjell til Norge, rart å tenke på at jeg var så langt hjemmefra alene.

Natten før så sov vi fra Iowa hos Emma! Vi lagde forskjellig mat på kvelden og så prøve å sove litt før vi måtte opp klokka 4...  Louise (Danmark), Emma (Sverige), Anni (Tyskland)Den første dagen så surfet vi, også dro vi på en catamaran båt for å se om vi fant delfiner eller hvaler. Jeg glemte at jeg blir sjøsyk på båter, så den turen var ikke særlig koselig etter dette bildet ble tatt haha.. 
Den neste dagen dro vi til Hawaii State Building, som er bugget for å se ut som en vulkan. 

Dette er palasset til Liliukalani (vet ikke om jeg skrev det riktig) som er Hawaiis siste dronning før USA tok kontroll over øyene.Vi dro også til Dole Ananas Plantasje, og jeg trodde før at jeg ikke likte ananas... Men det er SÅ godt! 

Dette skjedde når jeg surfet... Jeg slo kneet mitt i korallrevet når noen andre surfet på meg, etter at jeg falt av surfebrettet.... Jeg klarte å stå på brettet flere ganger før dette skjedde ihvertfall! Det var ikke så vanskelig som man skulle tro, men så hadde ikke vi så store bølge + nybegynnerbrett.

Vi dro til en liten landsby med marked. Dette var en skilpadde laget av en kokosnøtt.

Sunset beach, hvor mange surfekonkurranser holdes! Utrolig vakkertDet siste jeg har bilder av er Pearl harbour. Det var veldig rart å se dette, for vi har lært masse om dette i Amerikansk historie og det er veldig viktig for mange. Vi var først på USS Missouri hvor andre verdenskrig ble avsluttet, og så tok vi en båt ut til USS Arizona som sank med over 1000 menn fortsatt ombord. Skipet ble aldri tatt opp, så vi kunne fortsatt se skipet under vannet, og det lekker fortsatt olje. 

USS Arizona


Mange hadde med ekte "flower lays" som de kastet i vannet som et tegn på respekt. 


Judith fra paraguay! 

Anni, Lisa, Lisa fra Island, (husker ikke navnet ææ) 


 

Det var en utrolig tur! Takk til alle jeg reiste med. 

To all my englishspeaking friends, please googleTranslate it, I am too lazy to translate it right now haha

#utveksling #Hawaii

Kaldt


Idag og igår har vi fri fra skolen fordi det er så kaldt. Det er målt rundt - 25 grader celcius, men med "vindchill"  føles det som det er -30, - 40 grader.... syyykt kaldt! Jeg har da ikke vært utenfor huset de siste to dagene. 

I det siste har det skjedd så mye gøy! Har fortsatt ferie føles det som, selv om finals week er denne uken. Så kan vi velge å ikke ta 2, så da valgte jeg å droppe matte og biologi, så jeg skal ta American Heritage, Spansk og foto. Det siste er bare en presentasjon med en photoshop skill, så det er enkelt. 

På nyttårsaften startet jeg dagen med å dra til legen fordi jeg hadde hatt så vondt i halsen se siste dagene. Det er så annerleder med helsesystemet her, en legetime var liksom rundt 200 dollar (1200 kr cirka), men heldigvis har jeg jo forsikring med afs. Senere på dagen dro jeg til Ben og Phil sitt hus for å feire nyttårsaften, UTEN fyverkeri... det visste jeg ikke, men det er visst ulovlig her. Var ikke helt det samme å bare telle ned, jeg er jo vandt med at alle drar ut og ser på fyverkeriet, men det var forttsatt utrolig koselig! Jeg tok ikke såmange bilder, men jeg har noen. 

Ellers var det winter formal. Selve dansen var ikke fantastisk, men vi hadde det veldig gøy uansett! 

Dariaa <3

Léa <3


#utveksling

 

Jul nr 3

Et av nyttårsforsettene mine er å blogge mer! Selv om det ikke er helt nyttår enda da, men jeg starter tidlig. Tenk at det snart er 2014! Vanligvis rundt nyttår får jeg litt småpanikk og tenker har det virkelig allerede gått enda et år? jeg har jo ikke gjort noe spesielt..  Men i år er det annerledes. Jeg har opplevd så mye! Fått så mange nye venner, opplevd masse nytt. Jeg er sikker på at 2014 vil bli bra, har så mye bra som skjer! Det nærmeste er Hawaii om 48 dager!! og når jeg kommer hjem igjen har jeg masse planer og da er jeg jo 18!! 

Idag så dro vi opp og feiret jul for tredje gang med Mickeys side av familien. Jeg fikk et kamera av Mamma, pappa, Bestemor, Oma og Opa (bestemor og far på tysk haha) siden det er mye lettere at jeg kjøpte det her enn at de skal sende det. Det er Canon rebel t3i, og jeg elsker det!! Men det glemte jeg jo selvfølgelig når vi sto opp klokka 8 imorges.. Døgnrytmen er jo helt snudd, sov til halv 1 dagen før. Vi kjørte 2 timer nord til Garner, og spiste god mat og åpnet gaver. Jeg fikk så mye klær! Det trenger man jo alltid.

Agnes

Siden jeg ikke tok noen bilder tenkte jeg at jeg kanskje kunne poste noen bilder jeg tok av skolen (etter skoletid) for en stund siden. Det er sikkert noen som lurer på hvordan den ser ut. Den er veldig stor, men mye av den er "under construction", men jeg klarte likevel ikke å finne veien før etter noen måneder. 

 

Léa from france! <3

Typiske "lockers" som man ser i filmer, det eneste problemet er at min er 5 min fra klasserommene, og pausene er jo på bare 5 min! så det sier seg selv at det ikke går..

#utveksling

Christmas in the US

Jeg bestemte meg for å skrive dette på engelsk slik at alle i familien her etc. kunne forstå! 


Today it is the 27 of December, so christmas was just two days ago. It was very different from the way we do it in Norway, but some things were also surprisingly similar. Christmas is also a kind of milestone for the exchange, meaning that I am around halfway in my year abroad. 

I celebrated christmas eve with the "Maxwell side" of the family, my hostdad Matts relatives. It was very fun and I had a great time! I decorated cookies with the kids, and then we ate a great dinner that aunt Kelly had cooked for us. Afterwards grandma Bunny read a christmas story and we all opened the presents that we had bought for each other. I was considered as one of the childen which means extra presents! That was very nice. In the end we watched a classic american christmas movie, Elf, which I had never seen before. It is so funny! 

Normally here in America you open your gifts when you wake up on christmas day, the 25th. In Norway the "big day" is the 24 and usually you open gift after a huge dinner with dessert. So when I woke up on christmas day Matt, Mickey and I opened up all of our presents and stayed in our pajamas the rest of the day (in my case my new penguin onesie). We watched so many christmas movies. 

About not celebrating christmas at home, it was not as hard as I imagined. I talked to all my family on skype most of the days, and since we celebrated on christmas eve it felt a lot like home. I didn´t really have a lot of christmas spirit though, but I didn´t expect it either. We do have a lot of snow though! 

Til slutt will jeg si tusen takk til alle jeg har fått små unventede brev fra! Jeg blir så glad hver gang det skjer og smiler fra øre til øre. Senest igår fikk jeg et kort og en liten gave fra Astrid, så Tusen takk for det! :D Jeg har også fått pakke med norsk mat og sjokolade fra mamma og pappa. Mamma sendte med en pakke med gløgg som var i pulverform siden jeg savnet gløgg så mye. Det sto at du skulle bruke det med saft, men det er jo ingen som aner hva du snakker om her, og når jeg oversatte det så ble det squash.. ? Så det sto at man kunne prøve å gjøre det med vin, men det ble en katastofe.. så ikke noe gløgg på meg iår :(. Jeg spiste opp sjokoladen på noen få dager da, selv om jeg tror at Matt liker den nesten mer en jeg haha. 

Here are some pictures from christmas eve!

snøøøJoe, Natalie, Sam, Alanna and Rachel. 

veeldig uklart bilde, menmen 

Matt, Sam and Natalie

Dave and Kelly

Presents!

 

#utveksling

Lately

Sorry for at jeg ikke har blogget!! skal prøøøve å bli bedre, har kjøpt meg et ordentlig kamera nå, så kanskje jeg får blogga mer! Men som min vertsmor sier; om jeg hadde blogga hver dag så hadde det betydd at jeg ikke hadde noe å gjøre haha 

Idag fikk vi endelig juleferie! Vi hadde også en "2 hour delay" så vi begynte skolen 10,20, som var deeilig. Det var veldig rart at skolen ble utsatt, det skjer jo aldri i Norge! Vi hadde også noen prøver som jeg da slapp. 

Idag bestilte jeg også bilettene til HAWAII!!!

15-22 februar befinner jeg meg på stranda og soler meg 

Siden jeg har blogga sist har det skjedd mye! Thanksgiving (som jeg ikke tok et eneste bilde av, oops) var veldig spesielt og annerledes. Så mye maaaat, selv om jeg ikke spiste noe kalkun så ble jeg utrolig mett. Vi dro opp til G-town, en bitteliten by som heter Garner. Dagen før det dro jeg på black friday! Jeg trodde det skulle være helt kaotisk og crazy, men der tok jeg feil... Det var verken særlig billigere eller mange folk! Det er visst bare i storbyene hvor folk løper over hverandre for å få gode tilbud. Jeg kjøpte likevel noen ting! Alt er jo så utrolig billig her uansett. 

Ellers fikk jeg en pakke fra Norge <3<3<3<3<3 Melkesjokolade (som er borte), gløgg, gaver og aromat. hahaha savnet aromat så mye, alt blir jo bedre med det. Jeg har også fått sendt noen pakker hjem! selv om den siste kaanskje blir litt sein så er det bedre enn aldri! Jeg har jo dobbelt opp med julegaver iår, så vi utveksligstidentene, og noen amerikanere, bestemte oss for å gjøre "Secret Santa" som er at man trekker et navn og så kjøper man gave til de, men det er hemmelig. Da trenger man ikke å kjøpe for alle! Vi var sammen og tok masse bilder av det. Det blir nok lit mange bilder, men legger ut de fleste slik at alle kan få de de vil ha! 

Alejandro, Daria, Léa

American continent


Europeans

#utveksling

I det siste

Vennene mine maser om at jeg må blogge snart (maiken:*) så da får jeg prøve. Har kommet inn i hverdagen med skole, lekser osv.. så er ikke noen store hendelser å fortelle om. For en stund siden var jeg på macklemore & Ryan Lewis konserten her i Des Moines! Dagen etter hadde vi også fri halve dagen, så det var helt perfekt. Konserten startet etter mange timer med venting og to forferidelige artister som oppvarming. Konserten derimot var så bra! Han var så flink til å snakke og være med publikum, og han sang perfekt. Han "Crowdsurf"et også! det var dritkult. 
Disse er tatt med iPhonen, så vi var sykt nærme! 

Jeg var også på en musikal, Wicked! Den handler om "The Wicked Witch of the West" og historien om henne. Det var utrolig bra! Jeg ble invitert av Emma, utvekslingsstudenten her fra Sverige<3 Ellers er det eneste spennende jeg kan komme på at det begynnte å snø, og flere så snø for frste gang i dere liv! Så gøy 

#utveksling

Exchange

Så mange spør meg om hvordan jeg har det, hvordan utveksling er osv.. Fant dette på mariaopperud.blogg.no sin blogg og dette forklarer det perfekt, mye bedre enn jeg klarer å skrive. 

Exchange is change. Rapid, brutal, beautiful, hurtful, colorful, amazing, unexpected, overwhelming and most of all constant change. Change in lifestyle, country, language, friends, parents, houses, school, simply everything.

Exchange is realizing that everything they told you beforehand is wrong, but also right in a way.

Exchange is going from thinking you know who you are, to having no idea who you are anymore to being someone new. But not entirely new. You are still the person you were before but you jumped into that ice cold lake. You know how it feels like to be on your own. Away from home, with no one you really know. And you find out that you can actually do it.

Exchange is learning to trust. Trust people, who, at first, are only names on a piece of paper, trust that they want the best for you, that they care. Trust, that you have the strength to endure a year on your own, endure a year of being apart from everything that mattered to you before. Trust that you will have friends. Trust that everything's going to be alright. And it is seeing this trust being justified.

Exchange is thinking. All the time. About everything. Thinking about those strange costumes, the strange food, the strange language. About why you?re here and not back home. About what it's going to be like once you come back home. How that boy is going to react when you see him again. About who's hanging out where this weekend. At first who's inviting you at all. And in the end where you're supposed to go, when you're invited to ten different things. About how everybody at home is doing. About how stupid this whole time-zone thing is. Not only because of home, but also because the TV ads for shows keep confusing you.
Thinking about what's right and what's wrong. About how stupid or rude you just were to someone without meaning to be. About the point of all this. About the sense of life. About who you want to be, what you want to do. And about when that English essay is due, even though you're marks don't count. About whether you should go home after school, or hang out at someone's place until midnight. Someone you didn't even know a few months ago. And about what the hell that guy just said.

Exchange is people. Those incredibly strange people, who look at you like you're an alien. Those people who are too afraid to talk to you. And those people who actually talk to you. Those people who know your name, even though you have never met them. Those people, who tell you who to stay away from. Those people who talk about you behind your back, those people who make fun of your country. All those people, who aren't worth your giving a damn. Those people you ignore.
And those people who invite you to their homes. Who keep you sane. Who become your friends.

Exchange is music. New music, weird music, cool music, music you will remember all your life as the soundtrack of your exchange. Music that will make you cry because all those lyrics express exactly how you feel, so far away. Music that will make you feel like you could take on the whole world. And it is music you make. With the most amazing musicians you've ever met. 

Exchange is uncomfortable. It's feeling out of place, like a fifth wheel. It's talking to people you don't like. It's trying to be nice all the time. It's cold, freezing cold. It's homesickness, it's awkward silence and its feeling guilty because you didn't talk to someone at home. Or feeling guilty because you missed something because you were talking on Skype.

Exchange is great. It's feeling the connection between you and your host parents grow. It's hearing your host sister asking where her sister is. It's knowing in which cupboard the peanut butter is. It's meeting people from all over the world. It's having a place to stay in almost every country of the world. It's getting new families. One of them being a huge group of the most awesome teenagers in the world.
It's cooking food from your home country and not messing up. It's seeing beautiful landscapes that you never knew existed.

Exchange is exchange students. The most amazing people in the whole wide world. Those people from everywhere who know exactly how you feel and those people who become your absolute best friends even though you only see most of them 3 or 4 times during your year. The people, who take almost an hour to say their final goodbyes to each other. All over the world.

Exchange is falling in love. With this amazing, wild, beautiful country. And with your home country.

Exchange is frustrating. Things you can't do, things you don't understand. Things you say, that mean the exact opposite of what you meant to say. Or even worse?

Exchange is understanding.

Exchange is unbelievable.

Exchange is not a year in your life. It's a life in one year.

Exchange is nothing like you expected it to be, and everything you wanted it to be.

Exchange is the best year of your life so far. Without a doubt. And it's also the worst. Without a doubt.

Exchange is something you will never forget, something that will always be a part of you. It is something no one back at home will ever truly understand.

Exchange is growing up, realizing that everybody is the same, no matter where they're from. That there is great people and douche bags everywhere. And that it only depends on you how good or bad your day is going to be. Or the whole exchange.
And it is realizing that you can be on your own, that you are an independent person. Finally. And it's trying to explain that to your parents.

Exchange is dancing in the rain for no reason, crying without a reason, laughing at the same time. It's a turmoil of every emotion possible.

Exchange is everything. And exchange is something you can't understand unless you've been through it.


State Championship!!

We won State!! 
Im so proud of my team

#utveksling

Senior Pictures

Nå har ca. 1/4 av utvekslingsåret allerede gått, og det har gått FORT! Det er ihvertfall slutt på 1. Quarter på skolen, og jeg har vært her i 78 dager. Det er helt sykt hvor fort det går. Jeg har kommet inn i rutiner, og det har begynnt å føles som hjemme. Jeg føler meg også hjemme på skolen, og jeg går meg ikke vill lengre. Jeg har jo begynt på Rugby her, og nå er sesongen nesten over. Vi har vunnet alle kampene så langt, og på søndag er det State Championship! Tror det kommer til å gå bra også. Elsker rugbylaget så mye, og vi trener sammen rundt 6 timer hver uke. Til dere som tror jeg kommer til å komme rullende hjem, jeg har faktisk ikke gått opp noe i vekt! 

Selv om jeg har det veldig bra og virkelig ikke kunnet fått en bedre familie så er det ikke bare en dans på roser. Savner å alltid ha jentene mine rundt meg som jeg kan være meg selv helt med, og savner å ha pizzakveld hver fredag hjemme. Det er vanskelig å forklare, men alle følelsene her er på en måte forsterket. Når jeg er glad er jeg kjempelykkelig og føler alt er perfekt, men det er også dager hvor jeg savner Norge masse og bare er trist uten grunn. Det er heldigvis flest bra dager! Jeg har vært heldigere enn de fleste føler jeg, for alt har gått min vei egentlig. Her så tar alle Senior Pictures, som jeg trodde var bare noen bilder folk tok hjemme privat. Ikke det nei! Det er flere som bruker flere hundre dollar på fotograf og tar bilder en hel dag. En venn av vertsmor er fotograf, så hun tok bildene mine! Jeg er veldig fornøyd, og det var første gang noen profesjonelle har tatt bilder av meg. Det var veldig gøy, og jeg fikk det mye billigere, som alltid er bra. 
#utveksling

Mall of America & Shakopee

For noen uker dro jeg til Minneapolis i Minnesota! Det var en tur med Drama på skolen, fordi de jobber med å sette opp Robin Hood! Det var utrolig gøy. Jeg er med som Crew, som betyr at jeg gjør ting som sminke, props og jobber "bak scenen". Jeg ville egentlig prøve å ta audition for å være skuespiller, men jeg hadde aldri hatt tid med alle Rugby treningene (6-8 timer i uka!) og at jeg ikke turte å prøve haha.. 

Vi dro rett etter 6. time og tok en buss til Minneapolis som egentlig bare skulle ta 3 timer. Meeen på grunn av trafikk og at de bygget på veien tok det over 6 timer! Det gikk utover tiden vi fikk i MOF og vi hadde bare litt over en time der.. Det var utrolig stort og virkelig noe annet enn noe jeg har sett i Norge og andre steder. Det var tre etasjer med butikker og i midten hadde de berg og dalbaner. Vi hadde egentlig ikke tid til å shoppe noe særlig og jeg hadde ikke særlig lyst, så jeg og Ben bestemte oss for å ta noe som het The Amazing Mirror Hall. Jeg trodde det skulle være noe ala Speilhuset på Liseberg, men det var utrolig bra laget. Det var speil overalt, og det var flere ganger jeg løp rett inn i et speil. Det var så forvirrende at vi ikke kom oss ut og måtte få noen til å vise oss veien...

Senere så dro vi på et hotell og sov der. Jeg delte rom med 3 utrolig koselige jenter! Dagen etter ble vi vekket rundt kl 7 og spiste frokost før vi dro videre til Shakopee Festival, eller Renaisance Festival. Det er fordi de som spilte i Robin Hood skulle få følelsen av den tiden soms stykket er i. Det var utrolig gøy! 

To my english speaking friends, I had a great time at the Shakopee Festival and at Mall of America! 

#utveksling


 

HOMECOMING

Dette er et veeeldig sent innlegg, men vi hadde homecoming dansen for 2 uker siden! det var utrolig gøy.

Jeg gikk med Phil fra Belgia (bare som venner). Tradisjonen er er at man drar i grupper. Først dro vi til Maren´s hus og tok noen bilder før vi dro til Jordan Creek Mall, som har vann og fontener for å ta flere bilder. Etter det dro vi til Cheesecake Factory som var fantastisk godt! Tilslutt dro vi til dansen, som kan sammenlignes med disko i Norge(haha), der vi var i en stor mørk hall med discolys og en Dj. Det var annerledes dansing her, og mye grinding hahah. 

Her er noen av bildene! Vi tok utrolig mange. 

Det er veldig vanlig å posere med hånden på hofta her! 

Here are some of the pictures from homecoming! I had a great time. We ate at the Cheesecake Factory after we took pictures at Marens House and at Jordan Creek. I went with Phil from Belgium as a friend. The dance was afterwards, and it was different from Norway! I had so much fun. 

#utveksling

Homeland pride day!

Her under homecominguka, så har hver dag et tema som man kan kle seg ut som. Onsdag var det "Homeland Pride", som var perfekt for oss utvekslingsstudenter! Jeg hadde ikke NOE som jeg kunne bruke, så jeg måtte være kreativ. Det var veldig gøy, og vi hadde en DJ i lunchen. Her er noen bilder! 


 

Alejandro (Mexico), Leá (France), Benjamin (Paraguay), Natí (Colombia)Daria (Germany), Ben, Leá, Philippe (Belgium), Ale, Chiara (Italy), Roberto (Italy) and Natí. 

During the homecoming week, wednesday was "Homeland Pride", perfect for us exchangestudents! I did not have ANYTHING to use, so I had to get creative. It was a lot of fun, and we had a DJ in the lunch.

Rugby!

Jeg hadde egentlig tenkt å starte med volleyball, men p.g.a. mye styr og fordi Valley HS har over 2,500 elever og alle er dritflinke så ble det ikke noe av.. Så da sa noen av vennene mine at jeg burde prøve rugby! trodde egentlig ikke jeg kom til å like det, drev jo med turn i Norge liksom.. Men det er dritgøy! Vi har trening hver mandag, tirsdag og torsdag, men det er kamper hver tirsdag. Jeg kom også med på Varsity laget! Har allerede fått mange venner der.
Jeg er nr. 4! 

Im going to start translating my posts into english as well for my not-norwegian friends! When I came to Valley I really wanted to join the Volleyball team, but since all the valley girls are so good, I decided to try Rugby! It is so much fun, and I really like it. I did not think i would ike it when I started as i did gymnastics in Norway, but i do. I also got on the varsity team there, and i have already made so many good friends. 

I am player number four! 

Visste du at

 • alle tror at vi snakker engelsk i Norge
 • gutter er mye mer frempå her
 • jeg drømmer og tenker på engelsk, og norsken min allerede har blitt dårlig
 • skolen jeg går på har rundt 15 utvekslingsstudenter
 • nesten alle resturanger har gratis påfyll på brus
 • alle kjører overalt her, uansett hvor hvor kort det er
 • de har ingen rundkjøringer her, men stop skilt OVERALT
 • alle er gale etter amerikansk fotball 
 • i Iowa så kan man begynne å kjøre hvis man har en voksen i bilen når man er 14
 • ca 65% av alle her er overvektige
 • amerikanere er virkelig dårlige i geografi, den ene vennen min her ble spurt om Paraguay lå i Afrika....
 • Jeg snakker engelsk her selv om jeg snakker med utveklsingsstudentene fra Sverige eller Danmark. 
 • Jeg har begynt å spille rugby
 • Ingen lar kattene sine gå løs i gaten, men de har de inne hele tiden p.g.a. rovdyr osv
 • her har man timer med både sophomores, juniors og seniors, og det er ikke så viktig hvor gamle folk er
 • det virker som tiden går mye fortere her, men samtidig mye saktere 
 • man kan komme unna med hva som helst hvis man sier "sorry, i did not know that, i´m an exchangestudent"
 • her bruker de mer twitter, instagram og snapchat, og ikke så mye facebook som i Norge. 
 • folk her har på seg akkurat hva de vil, jeg har sett alt fra pysjer til fine,lange kjoler. Det beste er at ingen bryr seg. 

Min nye bakgrunn på telefonen. 

#utveksling

 

 

Bryllup

Det har gått en stund siden jeg sist blogget, så det har skjedd en del! 

Forrige helg var jeg på et bryllup til Mickeys bror, i en by som ligger ca. 2 timer nord for Des Moines. Vi var i Garner, hvor Mickey vokste opp, så jeg fikk møtt hele hennes familie også! Det var kjempegøy, og var faktisk det første bryllupet jeg var i. De hadde en liten sermoni ved en innsjø, og jeg var en av de få gjestene ved sermonien som kun var for de aller nærmeste. Det var veldig gøy, og jeg er veldig takknemlig for det! Senere dro vi alle i en limosin og kjørte rundt i den bittelille byen og besøkte noen forskjellige steder. Det er veldig vanlig her. Så hadde de "Wedding reception" der vi spiste god mat og kaker og dansa resten av kvelden. 

Her er noen bilder: 

Bryluppet hadde et svart tema!

Jeg holder på å skrive et mer spennende innlegg nå, og jeg vet at bloggingen min er ille.. skal prøve å bli bedre! 

#utveksling

Jeg lever!

Beklager for å ikke ha blogger, og jeg har det bra! Det har skjedd så mye, og jeg har egentlig ikke hatt tid.. Jeg har begynnt på skolen, vært syk og vært på min første American Football game! det var helt sinnsykt hvor mye skolespirit det er, alle var helt gale! 

Jeg har begynt på skolen, og det er like kjedelig som i Norge med matte, naturfag og historie.. men det er faktisk mye vanskeligere enn jeg hadde forestilt meg med at alt er på engelsk! Det er litt annerledes, jeg har ikke journalism fordi noen av timene måtte endres. Men jeg har fotography fortsatt som er mitt yndlingsfag! Det er kjempespennede, og jeg har blitt kjent med endel i den klassen. 

Disse tar jeg hver dag, utrolig ukomfortable og en tur som tar 5 minutter med bil tar 30 minutter.. 

Her skulle vi stemme på Homecoming King og Queen, og de er de 5 som fikk flest stemmer som ble nominert, så stemmes vi på de igjen så det blir en King og en Queen. Det er homecoming om 3 uker! Det er en uke hvor vi har et tema hver dag, og årets tema er "Across the universe". Dagene har tema "under the sea", "Home land pride", "In the universe" og "School Spirit". På fredagen er det en stor fotballkamp og så på lørdag er det homecoming dance! Gleder meg masse, og jeg har allerede fått noen å gå med ;) 

Forrige helg var jeg syk, og jeg lå rett ut med nesten 40 i feber. Det varte fra torsdag til søndag, og så mistet jeg stemmen. Jeg ble ikke bare litt hes, men jeg kunne virkelig ikke lage noen lyd omtrent! Det var veldig rart for meg siden jeg har aldri mistet stemmen før, men det er visst veldig vanlig her. Typisk amerikansk! Cheerleadere, fotball og team spirit. 

Jeg har hatt noe hjemmelengsel i det siste, men tror bare at det er midlertidig og kommer til å gå over. Det er veldig mye gøy å finne på her! 

Downtown Des Moines! Jeg skal også på MACKLEMORE!! den 30. october 

#utveksling

Første skoledag imorgen!

Imorgen er første skoledag og jeg er SÅ nervøs! 

Jeg har fått en venn som jeg skal møte ved inngangen til skolen som heter Morgan, og jeg ble kjent med ho siden hun er nabo til de i familien, og hun er kjempekoselig! Skal også møte JJ, min guide. Idag var jeg og Mickey på skolen og jeg fikk utdelt en locker, som selvfølgelig er helt på andre siden av hvor jeg har alle timene mine.. Skolen er så utrolig stor! Senere dro jeg til Roberto og Boom sitt hus og var med de en stund. De er også utvekslignstudenter! 


Phillip (Belgia), Benjamín (Paraguay), Boom, Milk (Thailand) og Roberto (Italia). 

Disse ble tatt når vi dro til "the Mall" og dro på kino! Vi sp Percy Jackson, Sea of Monsters og den var kjempebra! 

Husk spørrerunden to inlegg ned også! for å komme til den trykk HER #utveksling

Iowa State Fair

Iowa State Fair er en festival med mat, dyr, tivoli og masse feite amerikanere! Den varer i ti dager og jeg dro dit med min vertsbesteforeldre og vertssøskenbarna mine Rachel og Sam. Det var crazy stort med masse rart! Det var også utrolig varmt med rundt 35 grader. 

Her er noen bilder!Deep Fried Twinkie!

Den største kua i Iowa, som veier 1,5 tonn!

Lifesized butter cow! Det er faktisk en ku laget av smør.Dette er Sam og Rachel.

Jeg aner ikke hva som skjedde med bildene, men de er i utrolig dårlig kvalitet..

#utveksling

Spørsmålsrunde utveksling

Amerikansk tid: 20.35

Jeg beklager for å ikke ha blogget, men jeg har ikke tid! I det siste har jeg gjort mye forskjellig, blitt kjent med familien og dratt på Iowa State Fair! Det kommer ett innlegg om det senere, hehe. 

Idag så var jeg på noe som de kalte Ice Cream Social, som var for at alle utvekslingsstudentene skulle bli bedre kjent. Det var kjempekoselig, og det var rart å snakke norsk med de danske og svenske siden jeg tenker og drømmer allerede på engelsk. Imorgen er siste dag med frihet som Matt kaller det, fordi på tirsdag så begynner jeg på Valley High School! Gruer meg, men gleder meg også litt.. Skolen er utrolig stor, med 2,200 elever i 10,11 og 12 klasse. Jeg er Senior, og har fått en "ambassador" som skal hjelpe meg å finne veien i labyrinten av ganger og klasserom. 

Jeg tenkte jeg kunne ha en spørsmålsrunde, så det er bare å spørre om hva enn dere lurer på! Vil for det meste bare svare på spørsmål om utvekslinga. Bilder fra idag. 

Bare spørr i vei! 

#utveksling

Jordan Creek Mall

Det første vi gjorde når jeg møtte familien var å spise på Cheesecake Factory på Jordan Creek Mall, som er det største kjøpesenteret i hele Iowa. Det har rundt 260 forskjellige butikker! Det beste er at det kun ligger 5 minutter unna huset. Alt er jo utrolig billig her, det er helt utrolig. Ting koster virkelig nesten ingenting, og det er så stort! 

Vi dro også til Target, som er en butikk som har ALT. #utveksling

Arrival orientation

Hei! 

Når vi våknet i hotellet i Des Moines så skulle vi ha en orientation. Det besto av at vi var sammen med alle utvekslingsstudentene fra Iowa og vi gikk igjennom ting som ville gjøre det lettere å tilpasse seg og viktig informasjon. Vi gikk ogsp og spiste på resturant og så tok vi en del bilder med en fotograf der. Når vi var ferdig med orientationen så fikk vi ENDELIG møte familien! Alle var såå nervøse og sto og skalv, og det var så deilig å endelig møte de. Mickey hentet meg siden Matt var på jobb, og vi klikket på en gang og samtalen gikk i ett. 

Her er noen av bildere som fotografen tok på campen: Dette ble tatt rett etter jeg først møtte mickey!! 

Andre dag med familien!

Idag så har vi dratt til kjøpesenteret så jeg kunne ordne med ny lader til macen, og sette opp et amerikansk nummer og simkort. Vi dro også og shoppet litt, og dro til Target! Jeg valgte et abonnement fra AT&T som koster 40 dollar, og som gir meg unlimited ringing, texting og mobildata. Jeg har et problem med kortet mitt, og det er at det ikke fungerer som debit, (at man skriver inn PINkoden), så jeg må alltid bruke credit.. Noen som vet hva det kan være? Jeg har et vanlig visa-kort, ikke electron. 

Etter det så kom hele familien på Matt sin side over, og jeg fikk møte alle. De er så koselige, og imorra skal de ta meg med til Iowa State Fair! Gleder meg såå mye. 

Etter det dro vi til Orange Leaf, som er et Frozen Yogurt sted. Jeg eelsker frozen yogurt. Her er noen bilder fra dagen! Matt & Mickey 

Når jeg kom hit så fikk jeg noen gaver! De hadde kjøpt skolegenseren til skolen jeg skal gå på, Valley High School, den største skolen i Iowa, og den er så herlig! Courtney, Rachel og Samantha hadde kjøpt skole t-skjorten til meg også :D Go Valley Tigers! 

Jeg har også ordnet med fagene jeg skal ta, så her blir timeplanen min: 

Spanish 2, Algebra 2, American Heritage (obligatorisk for alle utvekslingsstudenter), Journalism, P.E, Fotography og Biology. 

Jeg må ta spansk, matte og biologi for skolen i Norge, så da tror jeg at de andre fagene blir gøy og annerledes fra hva jeg hadde tatt i Norge. Gruer meg masse til første skoledag, men det går heldigvis 13 andre utvekslingsstudenter på skolen så jeg har ihvertfall noen jeg kjenner.. Skolen har derimot hele 6 lunchtider siden vi er så mange. 

 

 

Design av:


INGVILD AASHEIM

Header av:


Helene Zeylon

hits