USA

Jul nr 3

Et av nyttårsforsettene mine er å blogge mer! Selv om det ikke er helt nyttår enda da, men jeg starter tidlig. Tenk at det snart er 2014! Vanligvis rundt nyttår får jeg litt småpanikk og tenker har det virkelig allerede gått enda et år? jeg har jo ikke gjort noe spesielt..  Men i år er det annerledes. Jeg har opplevd så mye! Fått så mange nye venner, opplevd masse nytt. Jeg er sikker på at 2014 vil bli bra, har så mye bra som skjer! Det nærmeste er Hawaii om 48 dager!! og når jeg kommer hjem igjen har jeg masse planer og da er jeg jo 18!! 

Idag så dro vi opp og feiret jul for tredje gang med Mickeys side av familien. Jeg fikk et kamera av Mamma, pappa, Bestemor, Oma og Opa (bestemor og far på tysk haha) siden det er mye lettere at jeg kjøpte det her enn at de skal sende det. Det er Canon rebel t3i, og jeg elsker det!! Men det glemte jeg jo selvfølgelig når vi sto opp klokka 8 imorges.. Døgnrytmen er jo helt snudd, sov til halv 1 dagen før. Vi kjørte 2 timer nord til Garner, og spiste god mat og åpnet gaver. Jeg fikk så mye klær! Det trenger man jo alltid.

Agnes

Siden jeg ikke tok noen bilder tenkte jeg at jeg kanskje kunne poste noen bilder jeg tok av skolen (etter skoletid) for en stund siden. Det er sikkert noen som lurer på hvordan den ser ut. Den er veldig stor, men mye av den er "under construction", men jeg klarte likevel ikke å finne veien før etter noen måneder. 

 

Léa from france! <3

Typiske "lockers" som man ser i filmer, det eneste problemet er at min er 5 min fra klasserommene, og pausene er jo på bare 5 min! så det sier seg selv at det ikke går..

#utveksling

Christmas in the US

Jeg bestemte meg for å skrive dette på engelsk slik at alle i familien her etc. kunne forstå! 


Today it is the 27 of December, so christmas was just two days ago. It was very different from the way we do it in Norway, but some things were also surprisingly similar. Christmas is also a kind of milestone for the exchange, meaning that I am around halfway in my year abroad. 

I celebrated christmas eve with the "Maxwell side" of the family, my hostdad Matts relatives. It was very fun and I had a great time! I decorated cookies with the kids, and then we ate a great dinner that aunt Kelly had cooked for us. Afterwards grandma Bunny read a christmas story and we all opened the presents that we had bought for each other. I was considered as one of the childen which means extra presents! That was very nice. In the end we watched a classic american christmas movie, Elf, which I had never seen before. It is so funny! 

Normally here in America you open your gifts when you wake up on christmas day, the 25th. In Norway the "big day" is the 24 and usually you open gift after a huge dinner with dessert. So when I woke up on christmas day Matt, Mickey and I opened up all of our presents and stayed in our pajamas the rest of the day (in my case my new penguin onesie). We watched so many christmas movies. 

About not celebrating christmas at home, it was not as hard as I imagined. I talked to all my family on skype most of the days, and since we celebrated on christmas eve it felt a lot like home. I didn´t really have a lot of christmas spirit though, but I didn´t expect it either. We do have a lot of snow though! 

Til slutt will jeg si tusen takk til alle jeg har fått små unventede brev fra! Jeg blir så glad hver gang det skjer og smiler fra øre til øre. Senest igår fikk jeg et kort og en liten gave fra Astrid, så Tusen takk for det! :D Jeg har også fått pakke med norsk mat og sjokolade fra mamma og pappa. Mamma sendte med en pakke med gløgg som var i pulverform siden jeg savnet gløgg så mye. Det sto at du skulle bruke det med saft, men det er jo ingen som aner hva du snakker om her, og når jeg oversatte det så ble det squash.. ? Så det sto at man kunne prøve å gjøre det med vin, men det ble en katastofe.. så ikke noe gløgg på meg iår :(. Jeg spiste opp sjokoladen på noen få dager da, selv om jeg tror at Matt liker den nesten mer en jeg haha. 

Here are some pictures from christmas eve!

snøøøJoe, Natalie, Sam, Alanna and Rachel. 

veeldig uklart bilde, menmen 

Matt, Sam and Natalie

Dave and Kelly

Presents!

 

#utveksling

Lately

Sorry for at jeg ikke har blogget!! skal prøøøve å bli bedre, har kjøpt meg et ordentlig kamera nå, så kanskje jeg får blogga mer! Men som min vertsmor sier; om jeg hadde blogga hver dag så hadde det betydd at jeg ikke hadde noe å gjøre haha 

Idag fikk vi endelig juleferie! Vi hadde også en "2 hour delay" så vi begynte skolen 10,20, som var deeilig. Det var veldig rart at skolen ble utsatt, det skjer jo aldri i Norge! Vi hadde også noen prøver som jeg da slapp. 

Idag bestilte jeg også bilettene til HAWAII!!!

15-22 februar befinner jeg meg på stranda og soler meg 

Siden jeg har blogga sist har det skjedd mye! Thanksgiving (som jeg ikke tok et eneste bilde av, oops) var veldig spesielt og annerledes. Så mye maaaat, selv om jeg ikke spiste noe kalkun så ble jeg utrolig mett. Vi dro opp til G-town, en bitteliten by som heter Garner. Dagen før det dro jeg på black friday! Jeg trodde det skulle være helt kaotisk og crazy, men der tok jeg feil... Det var verken særlig billigere eller mange folk! Det er visst bare i storbyene hvor folk løper over hverandre for å få gode tilbud. Jeg kjøpte likevel noen ting! Alt er jo så utrolig billig her uansett. 

Ellers fikk jeg en pakke fra Norge <3<3<3<3<3 Melkesjokolade (som er borte), gløgg, gaver og aromat. hahaha savnet aromat så mye, alt blir jo bedre med det. Jeg har også fått sendt noen pakker hjem! selv om den siste kaanskje blir litt sein så er det bedre enn aldri! Jeg har jo dobbelt opp med julegaver iår, så vi utveksligstidentene, og noen amerikanere, bestemte oss for å gjøre "Secret Santa" som er at man trekker et navn og så kjøper man gave til de, men det er hemmelig. Da trenger man ikke å kjøpe for alle! Vi var sammen og tok masse bilder av det. Det blir nok lit mange bilder, men legger ut de fleste slik at alle kan få de de vil ha! 

Alejandro, Daria, Léa

American continent


Europeans

#utveksling