USA

Jeg lever!

Beklager for å ikke ha blogger, og jeg har det bra! Det har skjedd så mye, og jeg har egentlig ikke hatt tid.. Jeg har begynnt på skolen, vært syk og vært på min første American Football game! det var helt sinnsykt hvor mye skolespirit det er, alle var helt gale! 

Jeg har begynt på skolen, og det er like kjedelig som i Norge med matte, naturfag og historie.. men det er faktisk mye vanskeligere enn jeg hadde forestilt meg med at alt er på engelsk! Det er litt annerledes, jeg har ikke journalism fordi noen av timene måtte endres. Men jeg har fotography fortsatt som er mitt yndlingsfag! Det er kjempespennede, og jeg har blitt kjent med endel i den klassen. 

Disse tar jeg hver dag, utrolig ukomfortable og en tur som tar 5 minutter med bil tar 30 minutter.. 

Her skulle vi stemme på Homecoming King og Queen, og de er de 5 som fikk flest stemmer som ble nominert, så stemmes vi på de igjen så det blir en King og en Queen. Det er homecoming om 3 uker! Det er en uke hvor vi har et tema hver dag, og årets tema er "Across the universe". Dagene har tema "under the sea", "Home land pride", "In the universe" og "School Spirit". På fredagen er det en stor fotballkamp og så på lørdag er det homecoming dance! Gleder meg masse, og jeg har allerede fått noen å gå med ;) 

Forrige helg var jeg syk, og jeg lå rett ut med nesten 40 i feber. Det varte fra torsdag til søndag, og så mistet jeg stemmen. Jeg ble ikke bare litt hes, men jeg kunne virkelig ikke lage noen lyd omtrent! Det var veldig rart for meg siden jeg har aldri mistet stemmen før, men det er visst veldig vanlig her. Typisk amerikansk! Cheerleadere, fotball og team spirit. 

Jeg har hatt noe hjemmelengsel i det siste, men tror bare at det er midlertidig og kommer til å gå over. Det er veldig mye gøy å finne på her! 

Downtown Des Moines! Jeg skal også på MACKLEMORE!! den 30. october 

#utveksling

Første skoledag imorgen!

Imorgen er første skoledag og jeg er SÅ nervøs! 

Jeg har fått en venn som jeg skal møte ved inngangen til skolen som heter Morgan, og jeg ble kjent med ho siden hun er nabo til de i familien, og hun er kjempekoselig! Skal også møte JJ, min guide. Idag var jeg og Mickey på skolen og jeg fikk utdelt en locker, som selvfølgelig er helt på andre siden av hvor jeg har alle timene mine.. Skolen er så utrolig stor! Senere dro jeg til Roberto og Boom sitt hus og var med de en stund. De er også utvekslignstudenter! 


Phillip (Belgia), Benjamín (Paraguay), Boom, Milk (Thailand) og Roberto (Italia). 

Disse ble tatt når vi dro til "the Mall" og dro på kino! Vi sp Percy Jackson, Sea of Monsters og den var kjempebra! 

Husk spørrerunden to inlegg ned også! for å komme til den trykk HER #utveksling

Iowa State Fair

Iowa State Fair er en festival med mat, dyr, tivoli og masse feite amerikanere! Den varer i ti dager og jeg dro dit med min vertsbesteforeldre og vertssøskenbarna mine Rachel og Sam. Det var crazy stort med masse rart! Det var også utrolig varmt med rundt 35 grader. 

Her er noen bilder!Deep Fried Twinkie!

Den største kua i Iowa, som veier 1,5 tonn!

Lifesized butter cow! Det er faktisk en ku laget av smør.Dette er Sam og Rachel.

Jeg aner ikke hva som skjedde med bildene, men de er i utrolig dårlig kvalitet..

#utveksling

Spørsmålsrunde utveksling

Amerikansk tid: 20.35

Jeg beklager for å ikke ha blogget, men jeg har ikke tid! I det siste har jeg gjort mye forskjellig, blitt kjent med familien og dratt på Iowa State Fair! Det kommer ett innlegg om det senere, hehe. 

Idag så var jeg på noe som de kalte Ice Cream Social, som var for at alle utvekslingsstudentene skulle bli bedre kjent. Det var kjempekoselig, og det var rart å snakke norsk med de danske og svenske siden jeg tenker og drømmer allerede på engelsk. Imorgen er siste dag med frihet som Matt kaller det, fordi på tirsdag så begynner jeg på Valley High School! Gruer meg, men gleder meg også litt.. Skolen er utrolig stor, med 2,200 elever i 10,11 og 12 klasse. Jeg er Senior, og har fått en "ambassador" som skal hjelpe meg å finne veien i labyrinten av ganger og klasserom. 

Jeg tenkte jeg kunne ha en spørsmålsrunde, så det er bare å spørre om hva enn dere lurer på! Vil for det meste bare svare på spørsmål om utvekslinga. Bilder fra idag. 

Bare spørr i vei! 

#utveksling

Jordan Creek Mall

Det første vi gjorde når jeg møtte familien var å spise på Cheesecake Factory på Jordan Creek Mall, som er det største kjøpesenteret i hele Iowa. Det har rundt 260 forskjellige butikker! Det beste er at det kun ligger 5 minutter unna huset. Alt er jo utrolig billig her, det er helt utrolig. Ting koster virkelig nesten ingenting, og det er så stort! 

Vi dro også til Target, som er en butikk som har ALT. #utveksling

Arrival orientation

Hei! 

Når vi våknet i hotellet i Des Moines så skulle vi ha en orientation. Det besto av at vi var sammen med alle utvekslingsstudentene fra Iowa og vi gikk igjennom ting som ville gjøre det lettere å tilpasse seg og viktig informasjon. Vi gikk ogsp og spiste på resturant og så tok vi en del bilder med en fotograf der. Når vi var ferdig med orientationen så fikk vi ENDELIG møte familien! Alle var såå nervøse og sto og skalv, og det var så deilig å endelig møte de. Mickey hentet meg siden Matt var på jobb, og vi klikket på en gang og samtalen gikk i ett. 

Her er noen av bildere som fotografen tok på campen: Dette ble tatt rett etter jeg først møtte mickey!! 

Andre dag med familien!

Idag så har vi dratt til kjøpesenteret så jeg kunne ordne med ny lader til macen, og sette opp et amerikansk nummer og simkort. Vi dro også og shoppet litt, og dro til Target! Jeg valgte et abonnement fra AT&T som koster 40 dollar, og som gir meg unlimited ringing, texting og mobildata. Jeg har et problem med kortet mitt, og det er at det ikke fungerer som debit, (at man skriver inn PINkoden), så jeg må alltid bruke credit.. Noen som vet hva det kan være? Jeg har et vanlig visa-kort, ikke electron. 

Etter det så kom hele familien på Matt sin side over, og jeg fikk møte alle. De er så koselige, og imorra skal de ta meg med til Iowa State Fair! Gleder meg såå mye. 

Etter det dro vi til Orange Leaf, som er et Frozen Yogurt sted. Jeg eelsker frozen yogurt. Her er noen bilder fra dagen! Matt & Mickey 

Når jeg kom hit så fikk jeg noen gaver! De hadde kjøpt skolegenseren til skolen jeg skal gå på, Valley High School, den største skolen i Iowa, og den er så herlig! Courtney, Rachel og Samantha hadde kjøpt skole t-skjorten til meg også :D Go Valley Tigers! 

Jeg har også ordnet med fagene jeg skal ta, så her blir timeplanen min: 

Spanish 2, Algebra 2, American Heritage (obligatorisk for alle utvekslingsstudenter), Journalism, P.E, Fotography og Biology. 

Jeg må ta spansk, matte og biologi for skolen i Norge, så da tror jeg at de andre fagene blir gøy og annerledes fra hva jeg hadde tatt i Norge. Gruer meg masse til første skoledag, men det går heldigvis 13 andre utvekslingsstudenter på skolen så jeg har ihvertfall noen jeg kjenner.. Skolen har derimot hele 6 lunchtider siden vi er så mange. 

 

 

Reisen!

Jeg har egentlig ikke en grunn til at jeg ikke har blogget før, men det har skjedd så mye, og jeg ville bli bedre kjent med familien! 

På morgenen den 7. så våknet jeg tidelig, og var klar lenge før vi skulle dra. Vi dro kvart på 8 og kjørte de to timene til flyplassen. Mamma og Pappa kjørte meg til flyplassen, og det var vanskelig å si hade når jeg visste jeg ikke kom til å se de på et helt år. Jeg har ikke fått noe hjemmelengsel ennå, men det gikk opp for meg at jeg faktisk skulle dra på flyet når jeg leste de fine brevene jeg fikk fra Maiken, Thao og Kakko. 

Vi reiste rundt 30 jenter fra Oslo - København, så København - Chicago. Vi fløy tilsammen i 9,5 timer, så overnattet vi på et hotel i Chicago. Det var en veldig lang reise og vi fikk ikke lagt oss før ca. kl 5 norsk tid etter over 20 timer med reise. Vi ventet hele dagen i Chicago på hotellet og ble kjent med mennesker fra hele verden. Når danskene og de spanske kom så reise vi videre til Des Moines, hvor vi skulle ha Arrival Camp. Vi kjørte buss i 6 timer til og sov der en natt. Tenkte jeg skulle legge ved bilder som forklarer det bedre. 

 Utenfor flyplassen i Chicago. 


Meg og Marie etter en lang reise. Flykameraten min, Haldis. 
Vi fikk disse navnelappene med hvor vi skulle på camp. DSM står for Des Moines, og den grønne prikken betydde at jeg skulle sove en natt på hotell i Chicago. Fra hotellet i Chicago! Carolina fra Bolivia, Beate (HER), Karoline, (HER) og jeg.  

Nå sitter jeg i stua med vertsfamilien, Matt & Mickey. De er kjempebra og jeg er kjempeglad! jeg har møtt familien, og vertssøskenbarna mine er helt fantastiske.#utveksling

Nå starter eventyret

Kofferten er pakket og klar, jeg har sagt hade til alle vennene mine og venter nå bare på å fly imorra. Jeg gleder meg så mye! 

Det har enda ikke helt gått opp for meg at jeg faktisk ikke skal se Norge på nesten 11 måneder. At jeg ikke skal se vennene og familien min før om et år. Jeg sa hade til de aller nærmeste idag og det ble tårevått, og skal si hade til mamma og pappa på flyplassen. Det blir utrolig rart, men med alle de gode ordene og brevene jeg har fått fra vennene mine håper og tror jeg at jeg kommer meg igjennom det også. Det går nok ikke opp for meg at jeg faktisk skal bo der i et år før jeg faktisk sitter på flyet. 

Jeg skal møte AFS og de andre jeg flyr sammen med imorra kl 10.45 på Gardermoen, så jeg må stå opp tidlig. Vi skal mellomlande i København før vi vender mot Chicago! Vi flyr "bak i tid" så jeg kommer til å lande midt på dagen i USAGruer meg endel til å fly og reise i så mange timer, men det går nok fint. 

Neste gang jeg blogger er jeg i USA! 

#utveksling

 

Avskjedsfest!

Det er helt uvirkelig at jeg bare har tre dager igjen i Norge før jeg er på vei til USA på onsdag. Tiden har gått så fort! Husker at jeg hadde 100 dager igjen på nedtellingsappen og det føles som igår. Dagen idag har jeg brukt på å vaske og rydde ut av rommet, og jeg tror aldri det har vært så ryddig før, haha. Det vanskeligste akkurat nå er definitivt å pakke. Jeg har pakka og pakka om og nå tror jeg har fått til vekta, selv om det er tusen ting jeg fortsatt vil ta med. Men det er bare enda en grunn til å shoppe mer der borte, right? 

På torsdag så hadde jeg planlagt å være med Nina, Maiken og Julie på Vanninga for å bade, og plutselig kommer en hel gjeng løpende bortover stranda med plakater. De hadde ordnet istand med enda en avkjedsfest, men denne visste jeg ikke noen ting om. Det var for både meg og Julie som snart drar på utveksling til USA også. Jeg hadde ingen anelse selv om alle trodde jeg hadde skjønt det.

Det var helt magisk og kunne vært tatt ut av en film. 


Ingvild og Julie som også reiser! 
De hadde en utrolig koselig ide hvor de satt opp to av disse boksene. I de kunne alle skrive lapper/brev som vi skal lese hvis vi føler oss lei oss eller får hjemmelegsel. 
(bilder tatt selv og av Helene)

Kommer til å savne denne gjengen! Kunne ikke hatt bedre venner, dere er fantastiske 

#utveksling

Design av:


INGVILD AASHEIM

Header av:


Helene Zeylon

hits