Før avreise

Pakking!

Nå er det en uke til jeg drar! Teknisk sett bare 6 dager. Vilt. Har virkelig ikke gått opp for meg enda, og tror ikke jeg helt skjønner det før jeg står på flyplassen. Har begynt å si hade til vennene mine og det blir hardt å være borte fra de i nesten 11 måneder. Men med skype og facebook skal det gå bra også! Ellers har jeg begynnt å pakke, og det å pakke for 11 mnd i en 20 kilos koffert er IKKE lett. Halvparten av vekta har gått med til gaver til vertsfamilien og kofferten veier jo 6 kilo alene. Har begynnt å pakke, og bestemte meg for å ha med en bag som håndbagasje på flyet som jeg kan ha 5 kilo i.


Har ikke pakket verken sko, toalettsaker eller alle klærne jeg skal ha med, og har allerede nesten overvekt... :( Det at folk tar med seg bare en halv koffert på utveksling har jeg aldri skjønt, vil jo ta med alle klærne mine!

Jeg har også kjøpt litt typisk norsk mat som jeg tenkte jeg kunne lage til vertsfamilien. Fant fort ut at jeg egentlig ikke kunne lage så veldig mye norsk mat, så da ble det Toro.. Hvis noen har et forslag på norsk mat jeg kan lage så skrik ut! 

Har nå også snakket mye ved vertsfamilien min, og de er så herlige! Gleder meg virkelig mye til å møte de, og føler meg utrolig heldig! Tror nesten ikke jeg kunne bedt om bedre sånn som det ser ut nå. De sa også at det var greit å skrive om de her på bloggen! De heter Michelle og Matthew Maxwell, men de kaller seg bare for Mickey og Matt. Her er et bilde av de! 


 

Og her er et bilde av de nydelige kattene dems. Jeg vurderer også å skrive enten hele bloggen på engelsk, eller å oversette hvert innlegg på slutten, siden da blir det lettere for de som ikke snakker Norsk å forstå uten å måtte bruke Google Translate, men jeg får se hva det blir til. 

#utveksling

Vertsfamilie!

For noen dager siden fikk jeg endelig vertsfamilie! 

Det kom veldig sent, akkurat 14 dager før avreise. Jeg skal bo i West Des Moines, 15 minutter unna hovedstaden i Iowa, Des Moines! Stedet ser utrolig bra ut. Des Moines har ca. 200 000 inbyggere så det blir litt av en forskjell å flytte dit i forhold til Halden med bare 30.000 inbyggere. 
Jeg skal bo hos en familie bestående av en mor og en far. De er i trettiårene og er utrolig koselige! Har snakka med de en del på mail og jeg er den første utvekslingsstudenten de tar imot. De har to katter og bor midt i West Des Moines som er en forstad til Des Moines. Jeg vet ikke hvor mye om de jeg kan dele her siden vi fikk beskjed fra AFS å ikke skrive noe uten å snakke med familien først. Jeg skal møte familien den 9. August og gleder meg kjempemye! De fortalte meg litt om været, og det liknet faktisk veldig mye på været her i Norge, bare varmere om sommeren. 

Jeg skal gå på Valley High School. Den har ifølge Wikipedia 2,200 elever, og er den største skolen i Iowa! Den har utrolig mange aktiviteter, fag og sporter å velge mellom, og skolen ser veldig fin ut. Maskoten deres er en Tiger! Skolen har bare Sophomores, Juniors og Seniors, siden Freshmen har en egen skole i tillegg på ca. 900 elever som er på samme område. Skolen har over 190 (!!) fag å velge imellom, så det ser veldig bra ut! 


(Bilder fra Google)


Idag er det 10 dager til avreise. Har hatt avkjedsfest, men må fortsatt si hade til alle vennene mine, og det blir veldig trist.. Ellers har jeg noen få ting å ordne før jeg kan dra. Må ta de siste vaksinene, ordne med lånekassen og kjøpe gaver til vfamilien. Så må jeg klare å pakke for 11 mnd i en 20-kilos koffert. Gleder meg så mye til å dra nå, og det er bare litt over en uke! Tenkte også å kanskje ha en spørrerunde snart, men vet ikke om det er så mye å spørre om enda? 

#utveksling

How do you know a dream?

 

How do you know what is a dream if you never accomplished one.

How do you know what is an adventure if you never took part in one.

How do you know what is anguish if you never said goodbye to your family and friends with your eyes full of tears.

How do you know what is being desperate, if you never arrived in a place alone and could not understand a word of what everyone else was saying.

How do you know what is diversity, if you never lived under the same roof with people from all over the world?

How do you know what is tolerance, if you never had to get used to something different even if you didn't like it.

How do you know what is autonomy, if you never had the chance to decide something by yourself?

How do you know what it means to grow up, if you never stopped being a child to start a new course?

How do you know what is to be helpless, if you never wanted to hug someone and had a computer screen to prevent you from doing it.

How do you know what is distance, if you never, looking at a map, said "I am so far away".

How do you know what is a language, if you never had to learn one to make friends.

How do you know what is patriotism, if you never shouted "I love my country", holding a flag in your hands.

How do you know what is the true reality, if you never had the chance to see a lot of them to make one.
How do you know what is an opportunity, if you never caught one. How do you know what is pride, if you never experienced it for yourself at realizing how much you have accomplished.

How do you know what is to seize the day, if you never saw the time running so fast.

How do you know what is a friend, if the circumstances never showed you the true ones.

How do you know what is a family, if you never had one that supported you unconditionally .

How do you know what are borders, if you never crossed yours , to see what there was on the other side.

How do you know what is imagination, if you never thought about the moment when you would go back home.

How do you know the world, if you have never been an exchange student?

 

Fant denne på en av de mange utvekslingsgruppene jeg er medlem av på facebook og syntes den var veldig passende. Idag er det 35 dager til avreise, og jeg har fortsatt ikke fått vertsfamilie og derfor heller ikke plassering. Det er jo bare litt over en måned til jeg drar, men det har ikke gått opp for meg enda, jeg vet jo ikke hvor jeg skal enda engang! Begynner å bli sykt utålmodig og stressa, men vfamilien får jeg jo etterhvert. Håper jeg bare ikke får utsatt avreise.

(Bilder fra Weheartit) 

Design av:


INGVILD AASHEIM

Header av:


Helene Zeylon

hits