Før avreise

Nå starter eventyret

Kofferten er pakket og klar, jeg har sagt hade til alle vennene mine og venter nå bare på å fly imorra. Jeg gleder meg så mye! 

Det har enda ikke helt gått opp for meg at jeg faktisk ikke skal se Norge på nesten 11 måneder. At jeg ikke skal se vennene og familien min før om et år. Jeg sa hade til de aller nærmeste idag og det ble tårevått, og skal si hade til mamma og pappa på flyplassen. Det blir utrolig rart, men med alle de gode ordene og brevene jeg har fått fra vennene mine håper og tror jeg at jeg kommer meg igjennom det også. Det går nok ikke opp for meg at jeg faktisk skal bo der i et år før jeg faktisk sitter på flyet. 

Jeg skal møte AFS og de andre jeg flyr sammen med imorra kl 10.45 på Gardermoen, så jeg må stå opp tidlig. Vi skal mellomlande i København før vi vender mot Chicago! Vi flyr "bak i tid" så jeg kommer til å lande midt på dagen i USAGruer meg endel til å fly og reise i så mange timer, men det går nok fint. 

Neste gang jeg blogger er jeg i USA! 

#utveksling

 

Avskjedsfest!

Det er helt uvirkelig at jeg bare har tre dager igjen i Norge før jeg er på vei til USA på onsdag. Tiden har gått så fort! Husker at jeg hadde 100 dager igjen på nedtellingsappen og det føles som igår. Dagen idag har jeg brukt på å vaske og rydde ut av rommet, og jeg tror aldri det har vært så ryddig før, haha. Det vanskeligste akkurat nå er definitivt å pakke. Jeg har pakka og pakka om og nå tror jeg har fått til vekta, selv om det er tusen ting jeg fortsatt vil ta med. Men det er bare enda en grunn til å shoppe mer der borte, right? 

På torsdag så hadde jeg planlagt å være med Nina, Maiken og Julie på Vanninga for å bade, og plutselig kommer en hel gjeng løpende bortover stranda med plakater. De hadde ordnet istand med enda en avkjedsfest, men denne visste jeg ikke noen ting om. Det var for både meg og Julie som snart drar på utveksling til USA også. Jeg hadde ingen anelse selv om alle trodde jeg hadde skjønt det.

Det var helt magisk og kunne vært tatt ut av en film. 


Ingvild og Julie som også reiser! 
De hadde en utrolig koselig ide hvor de satt opp to av disse boksene. I de kunne alle skrive lapper/brev som vi skal lese hvis vi føler oss lei oss eller får hjemmelegsel. 
(bilder tatt selv og av Helene)

Kommer til å savne denne gjengen! Kunne ikke hatt bedre venner, dere er fantastiske 

#utveksling

Pakking!

Nå er det en uke til jeg drar! Teknisk sett bare 6 dager. Vilt. Har virkelig ikke gått opp for meg enda, og tror ikke jeg helt skjønner det før jeg står på flyplassen. Har begynt å si hade til vennene mine og det blir hardt å være borte fra de i nesten 11 måneder. Men med skype og facebook skal det gå bra også! Ellers har jeg begynnt å pakke, og det å pakke for 11 mnd i en 20 kilos koffert er IKKE lett. Halvparten av vekta har gått med til gaver til vertsfamilien og kofferten veier jo 6 kilo alene. Har begynnt å pakke, og bestemte meg for å ha med en bag som håndbagasje på flyet som jeg kan ha 5 kilo i.


Har ikke pakket verken sko, toalettsaker eller alle klærne jeg skal ha med, og har allerede nesten overvekt... :( Det at folk tar med seg bare en halv koffert på utveksling har jeg aldri skjønt, vil jo ta med alle klærne mine!

Jeg har også kjøpt litt typisk norsk mat som jeg tenkte jeg kunne lage til vertsfamilien. Fant fort ut at jeg egentlig ikke kunne lage så veldig mye norsk mat, så da ble det Toro.. Hvis noen har et forslag på norsk mat jeg kan lage så skrik ut! 

Har nå også snakket mye ved vertsfamilien min, og de er så herlige! Gleder meg virkelig mye til å møte de, og føler meg utrolig heldig! Tror nesten ikke jeg kunne bedt om bedre sånn som det ser ut nå. De sa også at det var greit å skrive om de her på bloggen! De heter Michelle og Matthew Maxwell, men de kaller seg bare for Mickey og Matt. Her er et bilde av de! 


 

Og her er et bilde av de nydelige kattene dems. Jeg vurderer også å skrive enten hele bloggen på engelsk, eller å oversette hvert innlegg på slutten, siden da blir det lettere for de som ikke snakker Norsk å forstå uten å måtte bruke Google Translate, men jeg får se hva det blir til. 

#utveksling

Vertsfamilie!

For noen dager siden fikk jeg endelig vertsfamilie! 

Det kom veldig sent, akkurat 14 dager før avreise. Jeg skal bo i West Des Moines, 15 minutter unna hovedstaden i Iowa, Des Moines! Stedet ser utrolig bra ut. Des Moines har ca. 200 000 inbyggere så det blir litt av en forskjell å flytte dit i forhold til Halden med bare 30.000 inbyggere. 
Jeg skal bo hos en familie bestående av en mor og en far. De er i trettiårene og er utrolig koselige! Har snakka med de en del på mail og jeg er den første utvekslingsstudenten de tar imot. De har to katter og bor midt i West Des Moines som er en forstad til Des Moines. Jeg vet ikke hvor mye om de jeg kan dele her siden vi fikk beskjed fra AFS å ikke skrive noe uten å snakke med familien først. Jeg skal møte familien den 9. August og gleder meg kjempemye! De fortalte meg litt om været, og det liknet faktisk veldig mye på været her i Norge, bare varmere om sommeren. 

Jeg skal gå på Valley High School. Den har ifølge Wikipedia 2,200 elever, og er den største skolen i Iowa! Den har utrolig mange aktiviteter, fag og sporter å velge mellom, og skolen ser veldig fin ut. Maskoten deres er en Tiger! Skolen har bare Sophomores, Juniors og Seniors, siden Freshmen har en egen skole i tillegg på ca. 900 elever som er på samme område. Skolen har over 190 (!!) fag å velge imellom, så det ser veldig bra ut! 


(Bilder fra Google)


Idag er det 10 dager til avreise. Har hatt avkjedsfest, men må fortsatt si hade til alle vennene mine, og det blir veldig trist.. Ellers har jeg noen få ting å ordne før jeg kan dra. Må ta de siste vaksinene, ordne med lånekassen og kjøpe gaver til vfamilien. Så må jeg klare å pakke for 11 mnd i en 20-kilos koffert. Gleder meg så mye til å dra nå, og det er bare litt over en uke! Tenkte også å kanskje ha en spørrerunde snart, men vet ikke om det er så mye å spørre om enda? 

#utveksling

How do you know a dream?

 

How do you know what is a dream if you never accomplished one.

How do you know what is an adventure if you never took part in one.

How do you know what is anguish if you never said goodbye to your family and friends with your eyes full of tears.

How do you know what is being desperate, if you never arrived in a place alone and could not understand a word of what everyone else was saying.

How do you know what is diversity, if you never lived under the same roof with people from all over the world?

How do you know what is tolerance, if you never had to get used to something different even if you didn't like it.

How do you know what is autonomy, if you never had the chance to decide something by yourself?

How do you know what it means to grow up, if you never stopped being a child to start a new course?

How do you know what is to be helpless, if you never wanted to hug someone and had a computer screen to prevent you from doing it.

How do you know what is distance, if you never, looking at a map, said "I am so far away".

How do you know what is a language, if you never had to learn one to make friends.

How do you know what is patriotism, if you never shouted "I love my country", holding a flag in your hands.

How do you know what is the true reality, if you never had the chance to see a lot of them to make one.
How do you know what is an opportunity, if you never caught one. How do you know what is pride, if you never experienced it for yourself at realizing how much you have accomplished.

How do you know what is to seize the day, if you never saw the time running so fast.

How do you know what is a friend, if the circumstances never showed you the true ones.

How do you know what is a family, if you never had one that supported you unconditionally .

How do you know what are borders, if you never crossed yours , to see what there was on the other side.

How do you know what is imagination, if you never thought about the moment when you would go back home.

How do you know the world, if you have never been an exchange student?

 

Fant denne på en av de mange utvekslingsgruppene jeg er medlem av på facebook og syntes den var veldig passende. Idag er det 35 dager til avreise, og jeg har fortsatt ikke fått vertsfamilie og derfor heller ikke plassering. Det er jo bare litt over en måned til jeg drar, men det har ikke gått opp for meg enda, jeg vet jo ikke hvor jeg skal enda engang! Begynner å bli sykt utålmodig og stressa, men vfamilien får jeg jo etterhvert. Håper jeg bare ikke får utsatt avreise.

(Bilder fra Weheartit) 

Tanker

Jeg føler meg så rastløs. Jeg har lyst til å reise, nå. 

Det er bare litt over to måneder til jeg nå skal dra på eventyr til andre siden av verden. Bo i USA et helt år. 

Når jeg hører folk snakke om fremtiden, går det mye i å få seg utdannelse, enten i Trondheim eller Oslo, så kjøpe seg hus/leilighet og stifte familie. Jeg føler ikke den minste trang til å stifte familie enda, jeg har hele livet til det. Det er nå jeg er ung. Jeg vil oppleve verden. USA er første skritt på veien. Det er mange som har sagt til meg når jeg forteller at jeg skal på utveksling at det hadde de aldri turt, eller at de hadde savna alle de hjemme. Men jeg mener, livet er nå og man har bare en sjangse til å gjøre det riktig!

Jeg skal være ærlig, det finnes dager hvor jeg tenker; Hva er det jeg tenkte på, skal jeg virkelig reise vekk fra alle?, Men jeg vet at de kommer til å være der for meg når jeg er borte akkuratt som de er her for meg nå. Jeg har enda ikke fått vertsfamilie, og jeg begynner å bli liitt stressa. Tenk om jeg får utsatt avrise? Tenk om jeg ikke matcher med familien og må gå igjennom det å bytte familie? Tenk om jeg ikke får meg noen venner? Tenk om det ikke blir like bra som jeg håper? 

(bilder fra weheartit) 

Region!

Hei! 

Igår rett etter jeg skrev innlegget der jeg sa jeg ikke visste hvor jeg skulle havne, fikk jeg vite at listene over hvilken flyplass man lander i var lagt ut. Der sto det hvilke stater man kan havne i! 

Jeg skal lande i CHICAGO, Illinois. 


(bilde fra Google) 

Det betyr at jeg kan havne i 10 forskjellige stater nord i USA! Illinois, Indiana, Iowa, Michigan, Minnesota, Missouri, Nebraska, North Dakota, South Dakota og Wisconsin.

 

 

Dette er området hvor jeg kommer til å havne. 

​Jeg er utrolig fornøyd! riktignok ikke de varmeste statene med sommer hele året, men hvis jeg ville hatt sol hele året hadde jeg heller dratt til den Dominikanske Republikk ;) Tror det kommer til å bli kjempebra, og gleder meg enda mer til å dra! 

Utveksling

Hei, jeg heter Lisa, er 17 år og er fra Halden!

Jeg skal på utveksling til USA skoleåret 2013/14. Har drømt om det veldig lenge, og nå er det ikke lenge igjen. 

 Jeg har alltid vært glad i å reise, og har alltid tenkt tanken på å dra på utveksling. Var lenge usikker på hvor jeg skulle dra, men så ble det USA. 

Utvekslingsorganisasjonen jeg reiser med er AFS utveksling, og jeg er veldig fornøyd me de hittil. Det var en preorienteringscamp i Oslo en gang i April, og der ble jeg kjent med mange koselige folk i samme situasjon. Det var vel etter den campen at jeg egentlig skjønte at snart så reiser jeg til andre siden av verden for et år! Avrisedatoen er satt til 7. eller 8. august, og idag er det bare 86 dager igjen. Det er under 3 måneder!! Har enda ikke fått vertsfamilie, og åpner mailen min i spenning sikkert 10 ganger daglig... Med AFS kan man havne i alle stater inkludert Alaska og Hawaii, og har fortsatt ingen aning overhodet hvor jeg havner. Men det er jo familien som er viktigst for hvordan året blir! 

(biler fra weheartit) 


Jeg vil bruke bloggen på å skrive om året for å ha noe å se tilbake på, og sånn at alle hjemme kan se hva jeg driver med uten å måtte fortelle det om og om igjen. Vil skrive litt om før jeg reiser og om hverdagen under oppholdet og hvordan det er å komme hjem igjen, men sannsyligvis ikke noe som ikke har med utvekslinga å gjøre. 

Tror det kommer til å bli et helt fantastisk år med mange nye venner og masse nye minner!! 

Design av:


INGVILD AASHEIM

Header av:


Helene Zeylon

hits