HAWAII

Jeg var i Hawaii den 15-22 Februar og det var FANTASTISK. Jeg vil gå så langt å si at det var den beste uken av utvekslingsåret. Jeg reiste med BeloUSA med 55 andre utvekslingsstudenter fra hele USA, og det var virkelig et paradis der. Vi var på Oahu og bodde på Waikiki. Vi reiste rundt hele øya, og det var utrolig fint, som på film. Det var rundt 25-28 grader der, stor forskjell fra Iowa med nesten -20! De første to dgene regnet det og alle var sååå sure fordi været skulle være dårig hele uka, MEN det ble superfint vær! Jeg orker ikke å skrive dag-for-dag hva vi gjorde, men jeg legger ut bilder! Jeg er nok verdens lateste person (som alle som kjenner meg nok vet allerede, hehe) så jeg tok bare med meg kameraet to eller tre dager.. Jeg fikk tatt endel fine bilder uansett! Jeg annbefaler alle som har mulighet til å dra til hawaii, det er så fint. Når vi var der så var det 11 timers tidsforskjell til Norge, rart å tenke på at jeg var så langt hjemmefra alene.

Natten før så sov vi fra Iowa hos Emma! Vi lagde forskjellig mat på kvelden og så prøve å sove litt før vi måtte opp klokka 4...  Louise (Danmark), Emma (Sverige), Anni (Tyskland)Den første dagen så surfet vi, også dro vi på en catamaran båt for å se om vi fant delfiner eller hvaler. Jeg glemte at jeg blir sjøsyk på båter, så den turen var ikke særlig koselig etter dette bildet ble tatt haha.. 
Den neste dagen dro vi til Hawaii State Building, som er bugget for å se ut som en vulkan. 

Dette er palasset til Liliukalani (vet ikke om jeg skrev det riktig) som er Hawaiis siste dronning før USA tok kontroll over øyene.Vi dro også til Dole Ananas Plantasje, og jeg trodde før at jeg ikke likte ananas... Men det er SÅ godt! 

Dette skjedde når jeg surfet... Jeg slo kneet mitt i korallrevet når noen andre surfet på meg, etter at jeg falt av surfebrettet.... Jeg klarte å stå på brettet flere ganger før dette skjedde ihvertfall! Det var ikke så vanskelig som man skulle tro, men så hadde ikke vi så store bølge + nybegynnerbrett.

Vi dro til en liten landsby med marked. Dette var en skilpadde laget av en kokosnøtt.

Sunset beach, hvor mange surfekonkurranser holdes! Utrolig vakkertDet siste jeg har bilder av er Pearl harbour. Det var veldig rart å se dette, for vi har lært masse om dette i Amerikansk historie og det er veldig viktig for mange. Vi var først på USS Missouri hvor andre verdenskrig ble avsluttet, og så tok vi en båt ut til USS Arizona som sank med over 1000 menn fortsatt ombord. Skipet ble aldri tatt opp, så vi kunne fortsatt se skipet under vannet, og det lekker fortsatt olje. 

USS Arizona


Mange hadde med ekte "flower lays" som de kastet i vannet som et tegn på respekt. 


Judith fra paraguay! 

Anni, Lisa, Lisa fra Island, (husker ikke navnet ææ) 


 

Det var en utrolig tur! Takk til alle jeg reiste med. 

To all my englishspeaking friends, please googleTranslate it, I am too lazy to translate it right now haha

#utveksling #Hawaii

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar